Personal shopping en life coaching.


Gelukkig had manlief gezegd "je mag wel wat over budget, hoor"

28 December was voor mij de dag dat ik zenuwachtig in de trein onderweg naar Utrecht zat.
“Zou het wel klikken met Charlotte? Gaat ze mij niet in de meest bizarre combinaties hijsen? Wat nou als ik niks leuk vind en gelijk weer dat eeuwige negatieve gevoel krijg als ik ga winkelen?”

Gelukkig viel dit allemaal reuze mee.
 Ik kwam naar de afgesproken locatie en zag een jonge stijlvolle vrouw zitten die mij gelijk warm onthaalde. We hebben het ijs gebroken door even gezellig te kletsen over wat we gaan doen, natuurlijk was er ook even tijd om te praten over Bodieboost waar we elkaar door hebben ontmoet, onze huisdiertjes en mannen.
Wat een ontzettend leuk mens ben jij!

We zijn begonnen bij de H&M, Bijou Brigitte en toen zijn we naar de Manfield gegaan. Intussen had ik al een paar setjes gevonden die ik zelfs al kon gaan combineren met sieraden en nieuwe schoenen.
Na een lunch bij Mockamore eindigden we na de Mango, waar ik helaas alleen voor een mooie tas slaagde, bij de Cotes. Charlotte gaf duidelijk aan naar welke modellen ik moet kijken, welke kleuren het beste bij mij passen en hoe ik kledingstukken kan combineren. Het werd pijnlijk duidelijk dat ik al die tijd echt geen idee had wat het mooiste stond bij mijn figuur en huidskleur. Bijna alles wat we meenamen naar het pashokje was leuk en ik verdween dan ook naar huis met tassen vol kleding.

Gelukkig had manlief gezegd: “Je mag wel iets over budget gaan hoor.”
 Nou dat heeft hij geweten hoor want bij de laatste winkel waar we waren, ging het helemaal mis. Oh my, heb ik even mijn winkel gevonden hoor! Alles wat ik zag was zo mooi en volgens mij hebben we wel een uur in die kleedkamer doorgebracht.

Dankzij het inzicht dat Charlotte mij heeft gegeven sta ik iedere ochtend bewust voor de kast, denk ik goed na welke sieraden ik erbij combineer en hoe ik mijn haar en make-up doe. Als ik nu ‘s ochtends de deur uit ga op naar mijn werk voel ik me een powervrouw en de reacties van anderen laten blijken dat ik dat ook uitstraal. Ik ben zo blij en dankbaar voor deze ervaring en ik vind eigenlijk dat iedere vrouw dit zichzelf cadeau moet geven.

- Krista.


Een maand na onze winkelsessie stuurde Krista me een foto van zichzelf in een nieuwe jurk met de volgende tekst:
 ‘Hi Charlotte,  de eerste aankoop sinds onze shopsessie is een feit. Ik ben zo trots op mezelf dat ik hem echt even moet delen… De hals is niet helemaal perfect maar door de strik en de print wordt de aandacht toch naar m’n taille gezogen’.
 


" Mijn eerste keer winkelen met een personal shopper!"

Mijn ervaring met Looks by Lotte

Lang heb ik gezocht naar een voor mij passende stijl. Eigenlijk had ik twee stijlen nodig, één voor mijn werk en een voor thuis. Het lukte me steeds niet om een mooie samenhang te krijgen. Daarom heb ik Charlotte van Looks by Lotte om hulp gevraagd. Ik heb het meest uitgebreide pakket gekozen, een paar foto’s opgestuurd en een online kleurenanalyse gehad, die Charlotte toen we eenmaal aan het winkelen waren bijstelde. Ik ben een lentetype, maar niet zo uitgesproken, dus tijdens het passen van kleren kwamen wij erachter dat mijn favoriete kleur, hoewel dat bij een ander type hoort, toch heel mooi staat bij mij. Daar was ik heel blij mee! Via de mail had ik de vragenlijst beantwoord. Aan de hand daarvan stuurde Charlotte mij een moodboard toe, waar kleding in stond waar ik mezelf wel in zou zien lopen. Later heb ik ook een van de jurken die erop stond gekocht. 

Op de shopdag zelf, hebben we tijdens een kopje thee eerst mijn wensen doorgesproken. Omdat ik het dit keer echt goed wou aanpakken, wilde ik eigenlijk alles zoveel mogelijk nieuw. Dat was echt een uitdaging voor Charlotte, want ik kon er ook geen honderden euro aan uitgeven. Ze stelde daarom voor dat we bij winkels als H&M, C&A en dergelijke gingen kijken. Maar toch ook bij zaken die iets duurder zijn, zoals de Costes en bij een favoriete winkel van mijzelf. 

En toen begon het. We gingen de winkels in. Samen keken we naar kledingstukken. Telkens als ik een rok of trui of zo tevoorschijn haalde, vertelde Charlotte mij of dat geschikt was en waarom. Heel handig, want zo weet ik als ik een volgende keer zelf ga shoppen, waar ik op moet letten. Met mijn peerfiguur (net geen zandloper) adviseerde ze mij bij shirts te kiezen voor een ronde hals. Laat ik nu altijd voor een V-hals gekozen hebben. Maar ze liet het me ook zien. Bij het passen maakte ze mij attent op wat het voor mij doet en waarom het ene wel kan en het ander echt niet. Tja, daar gingen ook mijn skinny jeans. Maar wat prachtig stond die broek met wijde pijpen en die blouse met ronde hals die ik het beste in mijn broek kan stoppen om mijn taille te accentueren. Ik leek een stuk langer. En zo elegant. Precies wat ik uit wil stralen. Door het winkelen met Charlotte en de onverwachte kleding die ze voor mij pakte, die ik zelf niet zo snel zou uitkiezen, ontdekte ik wat mij prachtig staat. En rokken kon dragen waarin mijn buikje niet opvalt en die toch leuk zijn. Charlotte ging helemaal uit van wat ik mooi vond, maar leerde mij dus goed te kijken of dat mij ook  stond. Af en toe sprak ze ook haar veto uit: “Nee, dat kan echt niet!” Ook voor mijn werk met kinderen hebben we een garderobe samengesteld waar ik me goed in voel en niet zoals vroeger: nogal slonzig.

Toen er nog tijd over was, vroeg ik haar of ze me misschien kon helpen met het uitzoeken van schoenen. Zelfs dat lukte, omdat ze tijdens haar studietijd drie jaar in een schoenenwinkel heeft gewerkt. Verder heeft ze me tips gegeven voor sieraden. Nu draag ik bijvoorbeeld altijd een armband, want dat trekt – in combinatie met mijn dunne pols – de aandacht naar mijn taille. 

De stijl die ik nu heb, noemt Charlotte “elegant classy”. Ik voel me er thuis in, mooi, maar toch eenvoudig. Charlotte is uiterst competent, heel vrolijk en gezellig en wat heeft ze me veel geleerd. 

 

Manon